AleBrowar - Alkohole Beata

Szukaj
Idź do spisu treści

Menu główne:

AleBrowar

Piwa regionalne > Browary A-F
 
 

Amber Boy
Piwo w stylu Amber Ale. Ciemnobursztynowa barwa, naturalnie mętna. Obfita i trwała piana. Zapach cytrusowo-ziołowo-chmielowy. W smaku doskonale zbalansowane, pełne smaku, cytrusowo-ziołowe, z wyraźną goryczką. Umiarkowane wysycenie CO2.
S
kład: słody Pale Ale, pszeniczny, wiedeński, Carared, Carapils; chmiele Cascade, Columbus, Willamette; drożdże US-05; woda.
Pojemność: 0,5 l
Jednostki goryczy IBU: 30
Ekstrakt: 12%
Zawartość alkoholu: 5%


 

King Of Hop
Piwo w stylu American Pale Ale, o ciemnozłotej barwie i zapachu cytrusów oraz owoców dzikiej róży. Obfita, bardzo trwała piana. W smaku dominuje goryczka i grejpfrut, na słodowym tle. Piwo pełne, dość wytrawne. Średnie wysycenie CO2.
S
kład: słody Pale Ale, pszeniczny, wiedeński, Carapils, zakwaszający; chmiele Amarillo, Centennial, Mosaic; drożdże US-05; woda.
Pojemność: 0,5 l
Jednostki goryczy IBU: 45
Ekstrakt: 12%
Zawartość alkoholu: 5%


Rowing Jack  
Piwo w stylu India Pale Ale, o intensywnie chmielowym smaku. Stworzone przez brytyjskich browarników, by świeże dotarło drogą morską do Indii i podbiło tutejszy rynek (w XIX wieku większa porcja chmielu naturalnie konserwowała piwo). Ciemnozłota barwa; żywiczno-cytrusowo-tropikalny zapach; smak początkowo łagodny, słodowy, przechodzący w silnie goryczkowy z grejpfrutową wytrawnością i żywiczną nutą. Piwo z naturalnym osadem. Obfita, dość trwała piana. Umiarkowane wysycenie.
S
kład: słody Pale Ale, pszeniczny, wiedeński Carapils; chmiele Simcoe, Chinook, Citra, Cascade, Palisade; drożdże US-05; woda. Jednostki goryczy IBU: 80.
Niepasteryzowane.
Pojemność: 0,5 l
Ekstrakt: 16%
Zawartość alkoholu: 6,2%


 

Smoky Joe  
Piwo w stylu Whisky Extra Stout, o nieprzenikliwie czarnej barwie. Niezbyt obfita piana. Intensywny aromat, będący mieszanką paloności, czekolady, kawy i akcentów whisky. W smaku palono-słodowe, z nutami czekolady, kawy, wanilii, dozą kwasku, torfowym akcentem i kawową goryczką na finiszu. Całość wytrawna, gęsta i aksamitna. Niskie wysycenie CO2. Niepasteryzowane.
S
kład: słody Pale Ale, pszeniczny, whisky malt 45 ppm, Carapils, owies, palony jęczmień, czekoladowy pszeniczny; chmiele Challenger, Fuggles; drożdże safale S-04; woda. Jednostki goryczy IBU: 45.
Pojemność: 0,5 l
Ekstrakt: 16%
Zawartość alkoholu: 6,2%


Sweet Cow  
Mleczny stout, czyli s
tout z odrobiną laktozy. Sweet Cow to pierwsze polskie piwo uwarzone w stylu Milk Stout. Nazwa tego rdzennie angielskiego trunku pochodzi od surowców użytych w procesie produkcji, tj. cukru mlecznego dodawanego na etapie gotowania brzeczki. Piwo o barwie smolistej, nieprzejrzystej czerni. W zapachu: prażona kawa, czekolada, śmietanka, mleczno-kawowe aromaty. W smaku palone słody wymieszane ze słodką kawą, które po chwili ustępują miejsca mleczno-aksamitnym nutom. W tle czekoladowe akcenty. Na finiszu ciekawa kawowo-popiołowa goryczka. Całość gładka, treściwa jak słodka kawa z mlekiem. Piana obfita, gęsta, kremowa, pięknie oblepiająca szkło, obecna do końca. Niskie wysycenie.
Skład:  słody (pale ale, pszeniczny, wiedeński, Carapils, Carafa), chmiele (Challanger, Fuggles), palony jęczmień, płatki owsiane, drożdże S-04, laktoza, woda. Jednostki goryczky IBU: 28. Pojemność 0,5 l.
Ekstrakt: 12%
Zawartość alkoholu: 5%


 
 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego