Argentyna - Alkohole Beata

Szukaj
Idź do spisu treści

Menu główne:

Argentyna

Wina
 
 

Fabre Montmayou
Reserva Chardonnay 2010
Mendoza
Argentyńskie wino białe wytrawne.
Niezwykle eleganckie Chardonnay,
znakomicie zrównoważone,
o delikatnym bukiecie egzotycznych owoców,
z nutą miodu i masła.
Polecane do ryb, owoców morza
i serów typu Roquefort.
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 14,5%


Trapiche
Chardonnay 2009 Oak Cask
Mendoza
Argentyńskie wino gronowe, białe, wytrawne, powstające w regionie Mendoza - największym regionie winiarskim w Argentynie. Bukiet złożony z aromatów gruszek, jabłek, ananasów i dębowego drewna. Wino krągłe, o dobrej kwasowości. Polecane do ryb, makaronów z białymi sosami, szparagów i serów. Podawać schłodzone.
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 13,5%


Cosecha Tardia
Dulce Natural 2011

Norton
Argentyńskie wino białe, delikatnie półsłodkie, z późno zbieranych białych winogron uprawianych w Lujan de Cuyo (Mendoza). Wino o jasnozłotej barwie oraz przyjemnym, świeżym aromacie kwiatów i brzoskwiń. Idealne jako aperitif, do pasztetów, serów pleśniowych, deserów, orzechów i suszonych owoców. Podawać mocno schłodzone.
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 11,2%


 

Cicchiti Malbec 2006
Mendoza
Argentyńskie wino czerwone wytrawne.
Rubinowa barwa z niebieskimi refleksami.
Aromaty czerwonych owoców, malin, czereśni,
wanilii i fiołków. W smaku wyrafinowane,
dojrzałe, pełne, ze słodkimi taninami
oraz nutami czekolady, czarnej lukrecji,
tytoniu i wyczuwalnym dębem.
Polecane do makaronów oraz
czerwonego mięsa.
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 14%



Phebus Malbec 2011
Argentyńskie czerwone wino wytrawne.
W
yraziście korzenne wino
z flagowego szczepu Argentyny.
Najlepsze z baraniną, stekami,
grillowanymi mięsami oraz serami.
region: Mendoza
producent: Domaine Vistalba
szczep: Malbec

rocznik 2011
Pojemność:
0,75 l
Zawartość alkoholu: 14%


 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego