Francja - Alkohole Beata

Szukaj
Idź do spisu treści

Menu główne:

Francja

Wina
 

Chateau Beauchene
Grande Reserve 2011
Chateaneuf-Du-Pape A.C.
Francuskie czerwone wino gronowe. Wytwarzane z winogron szczepów: Grenache (80%), Syrah (15%) i Mourvedre (5%);
starzone w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Wino o intensywnej czersonej barwie z fioletowymi refleksami. Bukiet czerwonych owoców, skóry i likieru z nutami przypraw. Na podniebieniu mocne, pełne, dobrze wyważone i harmonijne, z dobrze zintegrowanymi taninami. Doskonały, długi finisz. Polecane do dziczyzny, dań mięsnych i serów. Temperatura serwowania: 16-18 ºC.
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 14%


G.H. Mumm
Champagne Brut Cordon Rouge

Francuski
wytrawny szampan o długim czasie starzenia. Wytwarzany z winogron szczepów: 45% Pinot Noir dla struktury, szkieletu i głębokości; 25% Pinot Meunier dla owocowości, jasności i uroku, 30% Chardonnay dla elegancji i finezji. Szampan niezwykle świeży i finezyjny, o złotej barwie z zielonkawymi refleksami.  Elegancki bukiet: cytrusy, brzoskwinie i białe morele, z nutami wanilii, suszonych owoców i miodu. Na podniebieniu harmonijne połączenie świeżych owoców, nuty karmelu i delikatnej kwasowości. Wyjątkowo gładki finisz.
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 12%


Lalande de Pomerol 2009
Chateau Les Vieux Ormes
Francuskie wino gronowe, czerwone. Wytwarzane w regionie
Bordeaux, apelacja Lalande de Pomerol, ze szczepów Cabernet Franc (10%), Cabernet Sauvignon (5%) i Merlot (85%). Wino eleganckie, aromatyczne (czarne porzeczki, jeżyny, przyprawy) i finezyjne. Polecane do czerwonych mięs, dzikiego ptactwa, serów (również kozich), wędlin, pieczonej kaczki, jagnięciny i makaronów.
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 13,5%


L'Hallali - Gigondas 2011
Grande Reserve A.C.
Francuskie wino czerwone, gronowe. Wytwarzane z winogron szczepów Grenache (75%), Syrah (15%), Mourvedre (10%), Carignan i / lub Cinsaut (10%). Po 12 miesiącach dojrzewania w dębowych beczkach i kolejnych w butelce, zyskuje piękną ciemnoczerwoną barwę z czerwono-fioletowymi refleksami. Wino pełne, owocowe, złożone, harmonijne i wykwintne. Polecane do czerwonych mięs, jagnięciny, dziczyzny, serów, dzikiego ptactwa, wędlin, pieczonego drobiu. Zalecana temperatura podawania: 16-18 °C.
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 14,5%


Sauternes 2009
Prince de Saint-Aubin
Francuskie białe słodkie wino jakościowe z regionu Sauternes (Bordeaux), otrzymane z późnego zbioru winogron szczepów semillon, sauvignon blanc i muscadell. Intensywne aromaty akacji i miodu. Polecane do foie gras, galaret, białego mięsa, karczochów, sera pleśniowego i deserów. Temperatura serwowania: 11-12 °C
Szczepy:
70% Sémillon, 25% Sauvignon, 5% Muscadelle
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 13%


Vin D'Alsace
Muscat 2011
Wolfberger

Francuskie (Alzackie) wino białe, łagodnie wytrawne. Bardzo aromatyczne, o zapachu
świeżych winogron, z subtelnymi nutami liczi i róży. W ustach niezwykle świeże i finezyjne, mineralno-owocowe. Idealne jako aperitif, do szparagów, dań rybnych, sałatek warzywnych i owocowych.
Temperatura serwowania: 10-12
°C.
Szczepy: 100% Muscat
Pojemność: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 11,5%


Wolfberger Rose
A.C. Cremant D'Alsace
Francuskie różowe, delikatnie wytrawne
wino musujące, wytwarzane z winogron
szczepu
Pinot Noir (100% ). Wino okrągłe
i pełne, o p
ięknej łososiowej barwie,
z aktywnymi małymi pęcherzykami.
W smaku nuty wiśni,
truskawek i arbuzów,
z
gładkim wykończeniem.
Pojemnosc: 0,75 l
Zawartość alkoholu: 12%


 
 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego