inne kraje - Alkohole Beata

Szukaj
Idź do spisu treści

Menu główne:

inne kraje

Whisky
 


Amrut
Indian Whisky Single Malt
Aged in Oak Barrels

Indyjska whisky o jasnozłotej barwie. Wytwarzana z jęczmienia indyjskiego uprawianego w północno-indyjskich stanach Pendżab, Haryana i Radżastan, destylowana w małych partiach (aby zachować naturalny aromat) i dojrzewająca w dębowych beczkach w Bangalore, na wysokości 3000 m n.p.m.
W zapachu wyczuwalne nuty ziarna,
orzechów, owoców cytrusowych, moreli i miodu. Na podniebieniu jedwabiście gładka, niezbyt słodka, z nutami ziarna, wanilii, mlecznej czekolady i miodu oraz delikatnym torfowym akcentem. Kremowe wykończenie z nutami bananów, moreli, słodu, przypraw, torfu i drewna dębowego.
Pojemność: 0,7 l
Zawartość alkoholu:
46%


 


Bastille
handmade and finished
in french limousin oak casks

Francuska whisky mieszana, w
ytwarzana w regionie Cognac z mieszanki słodu jęczmiennego i pszenicznego, starzona 5-7 lat w beczkach z drewna wiśniowego, akacji i dębu Limousin. Pomarańczowo-bursztynowa barwa. Aromaty wiśni, brzoskwiń, gruszek, suszonych moreli, cytrusów, migdałów, wanilii i kwiatów.
W smaku słodkie, owocowe i pikantne, z wykończeniem o nucie kakao.
Pojemność: 0,7 l
Zawartość alkoholu: 40%


 


Canadian Special Old

Canadian Whisky

Whisky kanadyjska
typu blended,
leżakująca przez minimum 6 lat
w dębowych beczkach.
Trunek o b
ursztynowej barwie
oraz łagodnym,
subtelnym smaku.
Pojemność 0,7 l
Zawartość alkoholu: 40%



 

Yamazaki
Single Malt Whisky
Aged 12 Years

Japońska whisky, wzorowana na szkockiej. Owocowy aromat: dojrzałe melony, ananasy, grejpfruty, kandyzowane pomarańcze, kwiatowe i miodowe akcenty. Na podniebieniu gładka i miękka, syropowa, maślana, z nutami moreli,  odrobiną wanilii, kokosa i przypraw. Wykończenie średniej dłoguści, słodkie, lekko dymne i pikantne, z wyczywalnymi nutami suszonych owoców: moreli, brzoskwiń i pomarańczy, oraz akcentami marmolady, cedru i przypraw: waniliii, cynamonu, ziela angielskiego i goździków.
Pojemność: 0,7 l
Zawartość alkoholu: 43%


 

Yoichi, Single Malt, 10 YO
10-letnia whisky japońska, o bursztynowej barwie ze złotymi refleksami. W nosie lekko torfowa, z nutami cytrusów, jabłek i moreli. Aromaty czyste i świeże, z pieprznym akcentem. W ustach okrągła i dobrze zbalansowana, kremowa, z nutą słodyczy i waniliowym posmakiem dębu. Finisz długi, z kwiatowymi i dębowymi nutami.
Pojemność: 0,7 l
Zawartość alkoholu: 45%

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego